Om oss

Linnéa & Mathilda

 

M&L Hundcenter drivs utav Mathilda och Linnéa Sandberg. Vi är systrar och uppvuxna i en riktig hundfamilj med vår mormor Maine Lundell i spetsen. Hon var en utav de första att ta in Bearded Collien i Sverige och tog sin första kull på 60-talet under prefixet Farmarens. Hon brann verkligen för hundar och utav henne så har vi lärt oss mycket. Idag har vi tillsammans med vår mamma, Charlott Sandberg och vår moster Ulrica Olsson tagit över vår mormors uppfödning och försöker att förvalta det på allra bästa sätt.

Hundar har alltid varit en stor del utav vårat liv och hundintresset startade redan i ung ålder. Vi följde alltid med mamma på hundutställningar och tävlade i Barn med Hund så snart vi kunde gå. Vi satt uppe sent på nätterna när en tik valpade och fick hjälpa mormor med att klippa av navelsträngen. Varje dag efter skolan skyndade vi hem för att ta hundarna på promenad och minst en gång i veckan hade vi hundskola för alla kompisar.

Intresset utvecklade sig allt mer och så småningom så började vi tävla mycket framgångsrikt i Junior Handling både i och utanför Sverige. Vi har båda varit med i Sveriges landslag flertalet gånger och vunnit medaljer på både SM och NM. Med en ständig lust att vilja lära sig mer så tillbringade vi flera somrar på Ramsgrove kennel i England där vi ansvarade för ett 20-tal hundar, inklusive hästar, grisar, höns, papegojor och igelkottar. En mycket nyttig upplevelse! Hemma i Sverige så har vi utbildat oss vidare, vi är båda utbildade ringsekreterare och jobbar på flertalet hundutställningar per år. Vi är även utbildade av Sveriges Hundungdom som Junior Handling domare. Mathilda är utbildad tävlingsledare i lydnad.

På vår fritid tränar och tävlar vi aktivt med våra hundar i diverse olika grenar. Där några utav våra meriter är rallylydnadschampionat, viltspårschampionat, diplom i lydnad, diplom i heelwork to music, utställningschampionat med bland annat vinster på EM, SM och NM.

I och med våra framgångar med hundarna så har vi fått fler och fler förfrågningar om att hjälpa hundägare med olika tjänster. Därför startade vi år 2013, M&L Hund Handelsbolag som under år 2017 omvandlades till M&L Hundcenter Aktiebolag.

Det är inte så konstigt att vi har valt att jobba med hund. Vi har det i blodet och det är det som vi är bra på. Vi älskar hundar och hundar kommer alltid vara en del utav våra liv.