Kursverksamhet

Aktuella kurser

Utställningskurs

Datum: 16/5

Plats: Högskolan i Gävle

Tid: 09.00-16.00, lunchpaus mellan kl. 12.00-13.00

Instruktör: Linnéa Sandberg, van handler som visar hundar både nationellt och internationellt med flertalet grupplaceringar och championat

Deltagarantal: max 7 st

Beskrivning: Endagarskurs i utställning som lämpar sig såväl till nybörjaren som till den mer erfarna utställaren. Vi kommer gå igenom grunder så som belöning och motivation. Hur får jag hunden att ge allt i utställningsringen? Vi kommer att kolla på hundarnas uppställning och komma med förslag på förändringar för att få till det lilla extra. Vi kommer att gå igenom rörelser både i grupp och individuellt. Hur får jag min hund att röra sig som bäst? Vi kommer gå igenom hur man lär sin hund att stå fritt och endast med hjälp av sitt kroppsspråk flytta hundens tassar. Målet med denna kurs är att ge er inspiration och motivera er inför kommande utställningar.

Pris: 1000 kr

Anmälan: Vill du vara med? Skicka ett mail till oss på mlhundcenter@hotmail.com senast den 2/5. Uppge ditt namn, hundens namn, mail, telefonnummer så skickar vi dig mer information.

Rallylydnadskurs

Datum:  30/5

Plats: Högskolan i Gävle

Tid: 09.00-16.00, lunchpaus mellan kl.12.00-13.00

Instruktör: Mathilda Sandberg, tävlar med sin nuvarande hund i mästarklass med sikte mot SM.

Deltagarantal: max 7 st

Beskrivning: Endagarskurs i rallylydnad som lämpar sig både till nybörjaren eller det mer erfarna tävlingsekipaget. Vi kommer att gå igenom grunder så som belöningar och motivation. Vi kommer att titta på fotgåendet och anpassar coachningen utefter er nuvarande nivå. Vi kommer gå igenom särskilda moment som ni själva önskat för att tillsammans läsa momentbeskrivningar för att få en förståelse för hur momentet utförs korrekt, ser på vilka svårigheter som finns och hur man kan lära in momentet på bästa sätt för hunden. Vi kommer att träna på kortare kedjor av moment och avsluta med att träna på en hel bana. Allt helt anpassat efter den nivå ni ligger på. Vi hoppas på att inspirera er och ge er verktyg till att utveckla era färdigheter ytterligare.

Pris: 1000 kr

Anmälan: Vill du vara med? Skicka ett mail till oss på mlhundcenter@hotmail.com senast den 16/5. Uppge ditt namn, hundens namn, mail, telefonnummer så skickar vi dig mer information.

Privat lektion

Boka en timme själv för 600 kr eller dela på en och en halvtimme med en kompis för 900 kr. Boka genom att ringa oss på 076-110 00 59.

Ringsekreterare, JH- domare, inoff-domare

Vi är båda utbildade ringsekreterare och Junior Handling domare samt har dömt ett flertal inofficiella utställningar. Är ni intresserade utav att bjuda in oss till eran utställning? Tveka inte, kontakta oss!